Selvfede kropsaktivister

Svar på tiltale! Er kropsaktivister for selvfede!

Hej Bloggen ✌🏻

Jeg har taget fat i debatten omkring kropsaktivister og i den forbindelse har jeg stillet min ven Audrey Castañeda nogle spørgsmål:

Mange overvægtige viser stolt deres former frem og kalder dem selv for kropsaktivister. Syntes du det er ok, når der i virkeligheden også er tale om noget der er sundhedsfarligt?

Well Kasper, der er to ting i det spørgsmål. For det første bliver jeg pisse provokeret når jeg gang på gang læser andre der har en mening om hvad folk skal gøre og ikke gøre, især folk, som dig, der selv kan danse flamingo i et sugerør. Samtidig er emnet vigtigt, at debattere igen og igen. Der er ikke EN person med lidt/meget ekstra på sidebenene som ikke ved det er usundt. De mennesker er dem der knalder sig selv i hovedet med den største stegepande. Du har ikke en jordisk chance for at ændre på tingene hvis du hele tiden skal slæbe rundt på skyld og skam. Du bliver nødt til at acceptere, tilgive og ikke mindst elske, ære og tale pænt til og om dig selv for at komme i mål. For at komme i mål skal du bruge nogen der allerede har accepteret, elsker sig selv, de skal være synlige så du kan inspireres, motiveres og bruge lidt af deres kraft og selvkærlighed, vise vejen, gøre sig fri af, så du selv kan fjerne lænkerne (hvis du har dem) .Vi lader os alle inspirere af andre. Du kunne sige det samme om homoseksuelle, hvorfor skal de have deres egen fest? Hvorfor skal tv vise Speedway når det er usundt at falde af cyklen, du kan jo slå dig selv ihjel. Hvorfor må ”tykke” ikke vise, at de ikke er mindre værd, hvorfor må de ikke gøre sig fri fra den ”skam” som omverdenen i den grad har været med til at holde i live.

 

Kunne du finde på at vise din egene nøgne krop frem på de sociale medier?

 

Jeg syntes, at jeg viser mig frem, som jeg hele tiden har gjort, uanset hvordan min størrelse har været. Jeg er ikke og har aldrig været typen der havde lyst til at vise mig nøgen frem på billeder. Det har INTET med min vægt at gøre, det er jeg bare ikke typen til. I den forbindelse har jeg lyst til at sige til dig ”min røv er ikke definitionen på hvem jeg er, det er kun min tilstand” min røv og dens størrelse siger INTET om alt hvad jeg er! Derfor kan jeg sige, at jeg har altidbehandlet mig selv, uanset om det var en str. 36 el. 46 som den kvinde jeg var og er. Der er ikke gået et gram af vrikken med røven af mig. Jeg har ikke ændret stil, make up, kvindelighed eller sexethed.

 

Jeg finder det besynderligt at man skaber en platform hvor man promovere overvægt fremfor at skabe en fælles motivation for et sundere liv?

Jeg syntes overhovedet ikke der er blevet kreeret en platform hvor man promovere overvægt. Det er noget sludder. MEN det er rigtigt der er kommet en platform og en synlighed fra gruppen af + vægt, fordi hvorfor må man ikke være glad der hvor man er? Hvorfor må du ikke være lækker i tøjet der hvor du er? Hvorfor må du ikke elske dig selv hvis du har ekstra vægt? Det er som om, så tror alle, at man elsker sin overvægt. Det passer ikke, jeg vil da rigtig gerne tabe mig og gør hvad jeg kan, men jeg gider ikke hade mig selv på rejsen. Min overvægt, tager jeg på egen kappe, men den er kommet af ”livet skete” – så i virkeligheden betyder min overvægt, at jeg også har overlevet whatever livet bød mig på. Det skal jeg sgu da ikke bære med skam. Det skal jeg først være taknemlig for, og så kan oprydningen, ændringen, et nyt mål ske. Hvis det overhovedet skal ske. Kasper, hvis den vægt jeg slæber rundt på nu er min facitliste og ingenting sker, er jeg stadig dejlig, som jeg er. Hvis jeg taber 40 kg. Er jeg lige så dejlig nu bare med mindre røv.

Og lad mig da lige pointere, der er jo masser, som i hjernedød masser af fokus på sundhed og træning i alle afskygninger, så hvis du vil en ændring er sundhedsplatformen da om nogen synlig.

Kunne en af årsagerne til vi ser kropsaktivister være at overvægtige bliver glemt i modeverden ?

Well, der er kommet lidt mere fokus på det, men der er edder lang vej igen. Derfor køber jeg også mest mit tøj i udlandet, for min stil findes nærmest ikke herhjemme. Og det er en anden ting, den stil jeg har, har jeg altid haft også da jeg var ung, jeg er aldrig gået på krompromis med den kvinde jeg er eller den stil jeg har.  

 

Er krops aktivister for selvfede?

Man kan sige det sådan, alle selv promovere sig selv i dag. Dem der før i tiden var nørder, bar briller, de rødhåret, de tykke, de umoderne, de  homoseksuelle, de grimme, dem med store næser, etc. de havde måske ikke et publikum og holdt sig kravlende langs fortovskanten. Den tid er forbi, heldigvis, det opgør er sket. Nørder holder 100 % – briller er noget vi alle går med, de rødhåret er pisse sexet, de umoderne er moderne, de homoseksuelle er populære nærmest på mode, og nu er turen kommet til, at mens du er overvægtig er du også lækker, så har du også ret til at være her og bære læbestift, vrikke med røven og have en farvet blonde bh på.

Tak for dine svar og ærlighed! Jeg synes ihvertfald selv jeg er blevet klogere på kropsaktivister og hvad det er for nogle ting som spiller ind!

Blogger High Five 🙌🏻

1 kommentar

  • Mie

    Spændende interview! Det der dog falder mig i øjnene, er at det samme spørgsmål ikke bliver stillet til sygeligt tynde kvinder, der også promovere sig selv på fx Instagram. De gør vel egentlig også det samme som en overvægtig, dog uden at kalde sig selv kropsaktivist. At være sygeligt tynd er jo i realiteten lige så slemt som at være overvægtig, og kan sende nogle forkerte signaler til læseren 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvfede kropsaktivister