Forventningsglæden vs. Reality

Tiltrukket af det modsatte

Hej Bloggen,

Der findes to typer mennesker – dem som tænker fremadrettet og dem som tænker max fem minutter frem af gagen, jeg er ret overbevist om at det er de to typer som oftest  også forelsker sig i hinanden, da der opstår en fascination for det modsatte… MEN hvordan får man så det til at gå op i en højre enhed? det er mit spørgsmål, jeg har ikke svaret. Jeg har ihvertfald oplevet dette som et problem i alle mine forhold. Jeg er typen der tænker fem minutter fremadrettet og ender ofte i situationer som den her weekenden aka torsdags hvor jeg er på vej mod stranden med mit håndklæde om halsen på mit longboardet jeg udnytter tiden på vejen og ringer til min veninde Rikke Gøransson og fem minutter efter sidder jeg i toget på vej mod Grøn Koncert i Esbjerg uden en krone på lommen  og med et kæmpe smil fordi dagen tog en uventet drejning.

Det resulterede så i at en overlevelsestur til sverige om fredag gik lidt i vasken og udskud fordi det var alligevel lidt for uoverskueligt at fange sin egen aftensmad med tømmermænd – normalt på tømmermændsdage kommer aftensmaden jo med JustEat. Klassisk eksempel på hvordan min hjerne fungere, jeg elsker det spontane og uventede.

Jeg elsker at leve mit liv som vinden blæser men bliver altid tiltrukket af det trygge og stabile. Forklar mig lige hvordan man får det til at gå op? Jeg kan hurtigt komme til at såre nogen jeg holder af, ikke fordi jeg er et dårligt menneske eller fordi jeg på nogen måde vil det. men fordi jeg ikke tænker mig om.

Håber der er nogen som har lyst til at deltage i debatten og hjælpe mig og andre der skulle gå med de samme tanker om at finde den gyldne løsning/mellemvej?

Meeeeen vil da også godt lige skrive lidt om min Grøn Koncert oplevelse for det var fandeme sjovt! Det er på mange niveauer utroligt livsbekræftende at stå til en koncert med mennesker man holder af og bare danse og smile til hinanden fordi man jo alligvel ikke rigtig kan høre hvad hinanden siger plus man heller ikke har fået nok indenbors til ikke at overveje hvor dårlig ånde man i virkeligheden har efter shawarmaen og de første fem øl. Det er oftes i sådanne situationer hvor jeg virkelig sætter pris på mine venskaber – jeg er blevet total forgyldt i tilværelsen med de bedste venner man kunne drømme om.

videre så var mine gamle kollegaer fra GO’NOVA værter på Grøn Koncert og det var dejligt lige at gense dem, og give dem en krammer og lidt kærlighed – det kan ofte blive lidt akavet efter man er stoppet et sted og startet et nyt men så længe alt er kærligheden er alt jo godt.

Vi fjollede så meget Rikke og jeg med at danse Drakes dance challenge som stammer fra hans sang der hedder In my feelings og som er blevet et kæmpe fænomen i udlandet, nu er den også virkelig  begyndt at tage fat herhjemme. Rikke og jeg endte så på Anders Hemmingsens instagram med vores version af dansen jeg kan desværre ikke uploade den så tjek den ud insta @kasperdetvenligespøgelse uden for meget Ananas i egen juice  så synes jeg selv den blev ret grineren.

Anyways jeg håber dog stadig på at få lidt hjælp til min problemstillig?

Blogger High Five

12 kommentarer

 • Louise

  Hej Kasper
  Er sikker på at i og med du selv er så meget klar over hvem du er så gør du alt for ikke at såre andre.
  Omvendt så er jeg den type der kan lide at planlægge ( men besidder da så meget spontanitet at jeg selv havde kunne lave dit grøn nummer 😉) men elsker når jeg har været i forhold med en modsætning. Jeg er overbevist om at det er lidt yeng/yang agtigt og er sikker på at man hvis man elsker hinanden, så kan man finde ud af at få et forhold til at fungere om man er til det spontane el planlagte.
  Tak for bloggen 👍🏼😘🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki

  Du er nået ret langt, når du fuldt ud er bevidst omkring hvordan du agere og hvordan du lever livet 5 min af gangen….
  Prøv lige at stoppe op engang og træk vejret, for intet er umuligt….
  Det vi ikke har, ønsker vi….og du ønsker det trygge og stabile, men du ønsker også de 5 min….

  Hvad kan DU gøre, for måske at trække vejret lidt mere end de 5 min….
  Træf de valg der giver dig et meningsfyldt liv….hvis det er at leve som nu, så bliv ved….
  Ingen kender dagen imorgen og jeg er af den overbevisning, at når man er klar til det trygge og stabile, så er man på ingen måde i tvivl….
  Vi skal give og vi skal modtage og du skal tror jeg, slå bremserne lidt i…det kan du sagtens, uden at miste fodfæste
  Jeg hepper på dig !! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Det at du selv er så bevidst om det, tænker jeg er kan være med til at undgå at du sårer folk. Jeg forstår din problematik, da det for den modsatte person hurtigt vil se helt anderledes ud. Men hvad er det der gør at du sårer folk ved at være spontan?? 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg tror ofte at man tiltrækkes af noget man selv savner/ ville ønske man var bedre til selv. At du tiltrækkes af det trygge/ stabile er måske udtryk for at du, på et eller andet plan, ville ønske du selv var bedre til dette.. men det er bare ikke så nemt for dig;) men ja det er vel meget “normalt” at modsætninger tiltrækkes, og vil man hinanden “nok”, finder man sammen middelvejen;) Men god ide med lige at stoppe op og tænke over hvordan ens beslutninger påvirker andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej K
  Nu er jeg ligesom dig- og har selv oplevet at såre mennesker tæt på mig- det er frygtelig grumt!… jeg er heldig at de fleste jeg kender af venner/ veninder respekterer min spontanitet og lettere ikke-så-lang-tænkende -sind… men hvis du ved,at den aftale, den kommende dag, betyder himmel og hav for din kæreste/ venner/ veninder.. så må man prøve at holde sig i skindet… og dermed takke nej til ellers spændende/ tiltalende events….hvis det ikke er muligt, så må man bide i det sure æble og holde sine tømmermænd for sig selv og smilende, kæmpe sig igennem den aftale man nu havde med sine venner/ kæreste… er hårdt at være den som ikke altid tænker så langt😜😆😉- det er et råd fra en i samme båd.. og som stadig fucker det op- men prøver😂.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Kasper. Jeg er selv typen som ikke dur til det spontane selvom jeg gerne vil. Men som de andre piger skriver tror jeg at man skal mødes på midten. Bare stop op 5 min og lyt til hinanden. Det ved jeg ihvertfald tit hjælper på mig til at hoppe med på bølgen af spontanitet. For angst/utrygheden ved spontanitet er ofte kontrol. Knus fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Kasper,
  Jeg kan som sådan ikke se problemet. 🙂 Jeg tænker, at det netop passer ret fint, at du som den spontane type er tiltrukket af den mere strukturerede og stabile type. Det skaber vel ligevægt i forholdet, og det kan sikre, at hverdagene ikke bliver FOR spontane eller FOR strukturerede. Hvis man selvfølgelig lære at balancere det med sin partner. 🙂 Jeg er nok lige modsat, og falder oftest for de mere spontane typer, hvilket er rart, da alt så ikke er skematiseret og planlagt 😉 men spændende problemstilling, som jeg egentlig ikke har tænkt over før nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kasperdetvenligespogelse

   Hej Sofie,

   TAK for dit svar 🙂

   Jeg har også altid tænkt det sammen som dig at det ikke var et problem men en styrke – jeg oplever bare gang på gang at det såre folk omkring mig og jeg hader når folk omkring mig bliver kede af det især pga mig, men det er svært for mig at gøre noget ved – da jeg sjældent forstår det før det er for sent og bliver forklaret for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jamen det da så lidt ☺️ Men det lader til, at du i hvert fald er så langt, at du er bevidst omkring det. Jeg tror det er bedst, at sætte sig i den andens sted og tænke, hvordan det må være for personen. Og så gøre det før du handler. Men det er selvfølgelig let sagt, da ordet “Spontant” jo netop er, at man handler før man lige får tænkt det i gennem. Men øvelse gør mester ☺️☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror man er nød til at nødes på midten og finde en mellemvej.

  Sagt lige fra leveren og uden indpakning. Så tror jeg at du/andre med samme problem stilling er kød til at finde en måde hvorpå ingusjetien at stoppe op og stille jeg selv visse spørgsmål inden i besluttet jeg for at ændre planer helt “spontant”
  Spørgsmål som:
  vil min spontanitet påvirke folk omkring mig?
  Vil det at jeg nu ændre mine planet, ændre andres planer? Og andre spørgsmål.

  Og så tror jeg at folk omkring dig/andre med samme problem stilling skal lære at være lidt mere åben og okay med at sådan er du/i. Men samtidig også gøre sig selv tanker om hvornår din/jeres spontanitet påvirker dem for meget eller såre dem og så melde klar ud så i på den måde kan finde en fælles balance gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kasperdetvenligespogelse

   Hej Catja,

   Tusind tak for dit svar, jeg tror du har ret i at det er en god ide, lige at stoppe op og tænke om det påvirker andre – det kan bare være rigtig været i situationen, måske jeg skulle skrive det på min telefon som baggrundsskærm så bliver jeg tvunget til at tænke over det. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er sindsygts svært i situationen, men jeg tror at hvis man finder en rutine i at stille sig selv de samme spørgsmål hver gang og øver sig på det så kan man lære det.

   Det er jo intet galt i at være spontan det er en dejlig egenskab, og endnu bedere er det hvis man kan undgå at såre folk.

   Jeg tror det handler om at 1 finde er kompromis med sine omgivelser, 2 øve sig og 3 ikke slå sige selv for meget i hovedet hvis det ikke lykkes i 1,2,5 eller 10 forsøg.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forventningsglæden vs. Reality